Zwemvijvers

Zwemvijvers zijn bedoeld als vijvers met een zuivering via biologisch evenwicht, eventueel ondersteund d.m.v. technische zuivering, zodanig dat het water geschikt is, en uitnodigt om daarin te zwemmen.

Zwemvijvers bestaan meestal uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. T.b.v. het bereiken van dit biologisch evenwicht dient minstens 1/3 deel van de wateroppervlakte te worden ingericht als plantengedeelte. Het water wordt dan gecirculeerd van het zwemvijver gedeelte via het plantengedeelte. Hierdoor kunnen de bacteriën en planten die in dit plantengedeelte leven, de afvalstoffen die in het water voor komen afbreken, dan wel opnemen.

Het zwemgedeelte van de zwem vijvers is meestal tot ongeveer 1.40 of 1.60 mtr. diep. Dit omdat het water dan sneller door de zon wordt opgewarmd, en een grotere diepte meestal niet nodig is om te kunnen zwemmen. Dit gedeelte heeft meerdere afvoeren zoals bodemafvoeren: ( bodemdrain ) deze voeren het vuil van de bodem af richting het circulatie- of filtersysteem. Ook zijn er afvoeren aan de oppervlakte ( drijvende skimmer ) die de drijvende vervuiling, zoals bladeren e.d., naar het filtersysteem afvoeren.

De zwemvijvers van Vijvercentrum Overloon

Zwemvijvers zijn er in diverse soorten en maten. Om toch een indruk te geven van de (technische) mogelijkheden vindt u hieronder de meest gebruikte zwemvijvers met de beschrijving van de technieken en opties.

zwembijver instapmodel  zwemvijver standaard  zwemvijver optimum

Vragen over zwemvijvers?

Neem contact op met Vijvercentrum Overloon - de vijverspecialist.

Brochure aanvragen

Om rustig alles over de zwemvijvers van Vijvercentrum Overloon na te lezen.

brochure aanvragen

Alles voor uw vijver.