Vijversoorten

Allereerst moet er gekeken worden naar welke vijvervorm aansluit bij de woning en de tuin. Zo kan een strakke vijver (formeel) bijvoorbeeld: rechthoekig, L-vormig of zelfs geheel rond zijn. Deze vormen passen beter bij een moderne woning/tuin. Een informele vijver is natuurlijk gevormd, bijvoorbeeld een niervorm en oogt natuurlijker.

Vijvers zijn er in veel soorten en maten. Voordat u een vijver gaat aanleggen, is het belangrijk dat u een bewuste keuze maakt uit de verschillende soorten vijvers. Zo kunt u o.a. kiezen uit de volgende soorten vijvers:

Wanneer u voor uzelf heeft vastgesteld welk soort vijver u wenst, is een goede formaat- en plaatsbepaling van de vijver in uw tuin de volgende essentiële stap. Een en ander is natuurlijk sterk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Waar u vooral op dient te letten is de ligging ten opzichte van gebouwen en beplanting in verband met bijvoorbeeld schaduw, worteldoorgroei en fundering. Laat u hierbij eventueel begeleiden door een tuin- of vijverontwerper. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Alles voor uw vijver.