Zeefbochtfilter ( Ultrasieve )

zeefbochtfilterzeefbochtfilter technische tekeningEen zeefbochtfilter (Ultrasieve) is een mechanisch voorfilter. Dit filter wordt meestal voor een Beadfilter geplaatst. De Ultrasieve is zeer compact en toch geschikt voor de grotere vijvers. Het water komt meestal via een bodemdrain of/en een skimmer het filter binnen. Door een uniek vlottersysteem is dit filter minder kwetsbaar voor wisselende waterstanden. Het water valt door een zeefbocht. Een zeefbocht bestaat uit honderden scherpe driehoekige RVS staafjes die ten opzichte van elkaar gekanteld staan. Het water komt tegen de opstaande kant van de driehoekige staafjes en valt er doorheen terwijl het vuil op de staafjes blijft liggen.

Door de afsluiter van de zeefbochtfilter open te zetten spoelen de vuildeeltjes naar het riool of de stortput. Doordat het water door de zeef valt wordt er direct veel zuurstof in het water opgenomen.

Achter de zeef staat bijvoorbeeld een (Messner M-serie) pomp droog opgesteld. Deze pomp verplaatst het water naar bijvoorbeeld een Beadfilter.
Voor meer informatie zie: www.ultrasieve.nl

Alles voor uw vijver.